Monday, November 8, 2010

Week 2 - Shangri Laos!!

Sabaideeeeeeeeeee!


Het is niet normaal wat je in 1 week op reis allemaal mee kunt maken!

Onze week begon met elektrische dekentjes, trekkings, motorritjes en locale stammen met prachtige klederdracht in Sapa en uitzichten op de vele rijstvelden in de hooglanden van Noord-Vietnam. Daarna hebben we er 3 dagen over gedaan om van Noord-Vietnam, naar Luang Prabang in Laos te komen, wat overigens maar zo'n 350km is, maar zonder weg, heeeeuuul veel kuilen en hobbels, bussen die niet meer reden en uiteindelijk een oud busje (dat panne kreeg onderweg), waren wij zo lang zoet. Klinkt vreselijk, toch was t FANTASTISCH! Samen met de 3 gekke Koreanen waarmee we het busje deelden, hebben we vanuit de achterkant van de truck Laos loud and clear binnen zien komen; groen, warm, lachende mensen, prachtige natuur en tempels waar je helemaal stil van wordt!

Zijn nu 3 dagen in Luang Prabang...en heb nu al een button gekocht met I LOVE Laos! :) De mensen zijn zo ontspannen, de Mekong is indrukwekkend mooi en het eten heerlijk! Er hangt in het stadje bijna nergens een klok en als er eentje hangt dan kan ie stil staan of verkeerd.

Gisteren hebben we een echte Mahout-training gehad, geleerd hoe je een olifant moet berijden, en ze gewassen en gezwommen in de rivier. Echt TE GEK!

Iedere ochtend vroeg is er een monniken processie en komen uit alle prachtige tempels rijen in oranje gewaden gewikkelde buddha-tjes naar buiten, klaar om de giften van de locals in ontvangst te nemen.

Het land zet je aan tot denken, stil staan en ontspannen. Zelfs een menukaart heeft diepgang, deze vonden we gisteren; (wellicht iets voor op de muur Fred&Liekie? :)) "Worries do not empty tomorrow of it's troubles, it empties today of it's strength." Diepe shizzzle!


Vanavond vertrekken we met de nachtbus naar de hoofdstad Vienetiane, blijven daar 1 of 2 nachtjes en gaan dan door naar het zuiden van Laos, naar de 4000 Islands bij Si Phan Don waar het een paradijsje schijnt te zijn. Daarna gaan we weer naar Vietnam, het zuiden nu, om Saigon (Ho Chi Minh City) te bezoeken en van daar uit gaan we naar Cambodja.

En hebben ook al onze vlucht naar Indonesie geboekt, 1 december vertrekken we uit Bangkok naar Bali. Nadat we dit gefixt hadden, hebben we een polonaise-tje gedaan in het internet cafe en gezongen 'wij gaan naar Bali toe, wij gaan naar Bali toe, wijiiiiiiijjjjjjj gaaaaaaaan naar Bali toe".

Op Bali blijven we een kleine week en hopen we te meeten en greeten met Club FM. Daarna gaan we met de boot naar Java, om via Yogyakarta en de Borobudur naar Jakarta te komen, waar we op 12 december vliegen naar Aussieland.


Heerlijke vooruitzichten en dat beseffen we ons iedere dag maar al te goed!


Kussen uit Shangri Laos!
Steph & Sil

De pics zijn te vinden op: http://picasaweb.google.com/sillypavlovic/Week2PerfumePagodaSapaLuangPrabang#




5 comments:

Anonymous said...

Yahoo! Goede verhalen en dito foto's! Krijg bijna zin om zelf op vakantie te gaan ;-)

Ik zie al dat Vietnam en Laos nog zeker een keer bezocht moeten gaan worden door mij.

Have fun en vergeet de gouden tips en regels van Zwaaltje niet als je straks op Bali loopt. In principe gelden de meeste voor heel Azie. Doe er je voordeel mee.

Gister trouwens de eerste encounter met een huismuis gehad. Helaas was ie niet zo plat als die we onder de bank vonden. Hij schrok zich de #$%@ toen ik de keuken in kwam en sprong met gevaar voor eigen leven van het aanrecht af, landde op zn rug, spartelde twee keer en liet me daarna z'n hieltjes zien. Die rukker is nog niet van me af!

Ciao, Hukkel

P.S. Heb geen Google account (jullie maken het wel weer lastig om te reageren. Scheelt zeker weer centen in het Internetcafe als je minder reacties hoeft door te struinen, he Joodjes...) dus gebruik mn Monsterboard AIM account.

Unknown said...

Jullie fantastische foto's geven een goed beeld van hoe jullie genieten! Wij genieten met volle teugen mee! Dus ga lekker door! Hug uit de verte, Pa en Ronny

Unknown said...

he lieverds, wat ziet het er allemaal heerlijk uit. Het is duidelijk te zien dat jullie genieten.
En ja we gaan elkaar zien op Bali top!! helaas maar 2 daagjes we vertrekken 3 December einde dag, maar goed dat betekent toch 2 daagjes surfen Stef met de master....
dikke kus
ps Vincent wat is jouw email adres ; wil je nog even contacten voor wat leuke tips in Bali

Anonymous said...

@Marinke vincent.beerends@disney.com

Margo said...

Geweldig!!! Ik wil ook lekker op reis. Oh heerlijk gewoon. Ben wel een beetje jaloers hoor. Zitten wij hier in het druilige snert weer.

Ik kreeg net van Marinke jullie link door. Ik heb 'm ook gelijk naar Sub gemaild, hij zal jullie ook wel gaan volgen. En wie weet, tip... als jullie nog een gaatje over hebben in de planning... Dan zouden jullie ook nog Sub kunnen opzoeken in Kabul. Erg gezellig en mooi, de moeite waard!! ;-)

Geniet lekker van alles om je heen en van elkaar.

Dikke kus Margo